/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till buteljering

Vad betyder buteljering?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till buteljering

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är hemlistisk en synonym till cesur?

Hur används ordet buteljering?

  1. Som vilka vinbönder som helst skaffade de sig i stället egen utrustning för jäsning och buteljering hemma på gården och började precis som sina förebilder inom druvsektorn tala om ciderns terroir.
  2. De flesta vinho verdes kolsyras lätt före buteljering.
  3. De flesta röda viner lagras en tid före buteljering.
  4. Efter jäsningen och lagring filteras ölet och pastöriseras innan buteljering.
  5. Tanken är att besökare ska kunna se hur spriten produceras och följa lagring och buteljering.
  6. Idag består verksamheten endast av buteljering av vattnet från den gamla verksamhetens olika brunnar.
  7. Precis efter urtagningen av sedimentet samt tillsatsen av socker ligger trycket vid buteljering kring tre bar.
  8. Oftast filtreras också vinet före buteljering, ett förfarande som tyvärr tar bort en del av smakämnena.
  9. Slutproduktionen sker i en fabrik i Åhus i form av rektifiering, utspädning, eventuell smaksättning och buteljering.
  10. – Den har en väldigt speciell buteljering som är av gammal traditionell hantverksmässig framställning, säger Sören Nylund, värderingsansvarig för Systembolagets dryckesauktioner.
  11. Nu är han i gång på industriområdet Drevsta i Kristinehamn och tar familjen till hjälp, speciellt när det gäller buteljering och etikettering.
  12. Dessa uppstår framförallt när vinet kyls, och en del vintillverkare kyler därför vinet innan buteljering och filtrerar bort vinstenen.
  13. Vin & Sprits anläggning i Sundsvall öppnade 1920 under namnet Sundsvallsfilialen, och var en fabrik för framställning och buteljering av olika spritsorter.
  14. Tvärs över havsviken Loch Indaal från Bowmore, finns destilleriet Bruichladdich, som för övrigt är enda destilleri på ön med egen buteljering.
  15. Tidigare var hälsobrunnens verksamhet företagets ryggrad, men idag består verksamheten endast av buteljering av vatten från den gamla verksamhetens olika brunnar.
  16. Precis före buteljering blandar man samman whisky från fat från flera olika årgångar, destillerier och typer av fat till den önskade smakkombinationen.
  17. Real ale är öl som tillverkats på traditionellt sätt och som vid leverans till utskänkningsställe eller vid buteljering fortfarande innehåller en aktiv jästkultur.
  18. Under 1990-talet omfattade fabrikens sortiment kryddat och okryddat brännvin, likör, cognac, punsch, starkvin, glögg, samt buteljering av Absolut Vodka för den svenska marknaden.
  19. I anläggningen i Nöbbelöv, som invigdes 1967, sker framställning av 96-procentigt råbrännvin genom jäsning och destillering, och i Åhus sker rektifiering, utspädning, eventuell smaksättning och buteljering.
  20. Vid buteljering späds whiskyn ut med vatten till 40 procent för att ge whiskyn sin distinkta smak och doft och genom att tillsätta ytterligare lite vatten kan man således lyfta fram smaken ytterligare.
  21. Enligt egen uppgift är destilleriet bland de minsta kommersiella pot still destillerierna i världen, där allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Anna
  Namn som kommer från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs buteljering?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en buteljering buteljeringen buteljeringar buteljeringarna
genitiv en buteljerings buteljeringens buteljeringars buteljeringarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2