/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till byggnadsplats

Hur upplevde du uppläsningen av byggnadsplats?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

byggnadsplats är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet byggnadsplats?

  1. Det litauiska företaget hade kontrakterats av NKR Rivning AB till en byggnadsplats på Gustav Wernersgatan i Göteborg.
  2. Baumann avled på en byggnadsplats där han arbetade.
  3. Det var vid en byggnadsplats för ett höghus som olyckan skedde.
  4. I den så kallade Oxhagen utlovade ingenjör Antenor Nydqvist fri byggnadsplats.
  5. En man ramlade ner i ett schakt på en byggnadsplats vid Hedlundaskolan strax före kl 20 under onsdagskvällen.
  6. En juninatt bröt sig två män in på en inhägnad byggnadsplats i Kalmar och stal kopparskrot och byggkabel.
  7. Det var under natten mellan den 17 och 18 juni som inbrottet ägde rum på en byggnadsplats i norra Kalmar.
  8. Då hade man stulit en hjullastare vid en närliggande byggnadsplats, för att sedan använda den för att forcera en dörr till varhuset.
  9. Två kinesiska ingenjörer och fem pakistanska arbetare dödades också när taket till en byggnadsplats kollapsade på grund av regnet, 18 mil från Ursoon.
  10. Staden upptäcktes av den lokala bonden Ashurali Tailonov 1976 som hittade en koppardolk som stack ut från en närliggande byggnadsplats.
  11. Försvarshögkvarteret Pentagon vägrade dock att vare sig bekräfta eller de-mentera Syriens anklagelser om att helikopterburna amerikanska trupper angripit en byggnadsplats nära grän-sen till Irak och dödat åtta civila.
  12. Ägarna till Flarka frälsehemman erbjöd församlingen byggnadsplats på deras ägor och man enade sig om den nya kyrkplatsen, som låg cirka en halvmil från Ekeby.
  13. Området valdes som byggnadsplats då den på grund av brandrisken låg på säkert avstånd från bebyggelsen inne i Sigtuna och i närheten av ångbåtsbryggan med trafik på Stockholm.
  14. Efter hårda stridigheter om byggnadsplats lades 1782 grunden till en ny kyrka i socknens östra del, i " Snällebo boskapshage", på initiativ av socknens patronus greve Gustaf Horn på Fogelvik.
  15. I ett annat avsnitt " The Brooklyn Triangle" tillhör en byggnadsplats Winstons far och blir platsen för en paranormal version av Bermuda triangeln kallad " The Brooklyn Triangle" där olika människors personliga tillhörigheter mystiskt försvinner.
  16. Hermann Kolthoff hade redan 1671 upprättat kontrakt med fru Agneta Svenske, ägare till Riis och Trossnäs, om byggnadsplats och fäste för hammardamm på hennes mark liksom med välborne Andres Nilsson Bratt, ägare till Höglunda säteri och andra stranden.
  17. Entré till byggnadsplatsen av nya WTC i januari 2009.
  18. För att tillverka tegel till byggnationen uppfördes ugnar ofta i närheten av byggnadsplatsen för muren, men man har hittat tegelstenar i murens västra del som är tillverkade upp till 80 km från byggnadsplatsen.
  19. Andra världskriget försenade samtidigt projektet vilket krävde komplicerade sprängningar och konstruktionslösningar på byggnadsplatsen i Kungsklippan.
  20. I en grupp på sociala medier har flera varbergsbor påpekat att deras sömn störts av ljuden från byggnadsplatsen.
  21. Det ska vara plast eller isoleringsmaterial som antänts på byggnadsplatsen vid kajen i Umeå där Kulturväven ska stå.
  22. En femton kilometer lång ramp av jord byggdes för att transportera marmor och material till byggnadsplatsen.
  23. Sveriges kung Gustav IV Adolf besökte byggnadsplatsen och beslutade ge namnge kyrkan efter sin mor Sofia Magdalena.
  24. Väggar, golv och tak fördes till byggnadsplatsen i delar och var förberedda med spånt för smidig sammanfogning.
  25. Där ska personen även ha kommenterat planerna på att ett islamiskt center skulle byggas i Borlänge med: ” Dumpa grisblod på byggnadsplatsen.
  26. På sommaren när man har t-shirt är det inte kul, berättar Peder Vahlberg som är snickare på byggnadsplatsen vid Mariestrand.
  27. 1950-talet betydde också att byggnadstekniken småningom övergick från byggmästarbyggande på byggnadsplatsen till en industriell produktion av byggnader med prefarbricerade element och mekanisering.
  28. Industriellt byggande innebär att en större delen av byggandet sker i form av prefabricerade delar som tillverkas i en fabrik som finns på annan plats än själva byggnadsplatsen.
  29. För den besvärligt sluttande byggnadsplatsen konstruerade arkitekten Mnesikles en sammansatt byggnad med två doriska fasader, som såg ut som kortsidorna på ett tempel, och förenades av en jonisk kolonnad.
  30. 1876 kom han till Đakovo, då en stad i den österrikisk-ungerska provinsen Kroatien-Slavonien, och byggnadsplatsen för den nya katedralen som hade projekterats av hans läromästare von Schmidt och Karl Rösner.
  31. När kyrkostämman 1881 slutligen hade utsett byggnadsplatsen, skattehemmanet No 1 i Hamre som ägdes av gästgivare Hans Olofsson, var de flesta sockenborna nöjda med beslutet förutom invånarna i Såå (5 – 6 kilometer öster om centrala Åre by) – vilka ville flytta till Undersåkers församling, men detta avstyrktes av kyrkostämman.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sven
  Nordiskt namn som betyder yngling, även väpnare och tjänare under medeltiden.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs byggnadsplats?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en byggnadsplats byggnadsplatsen byggnadsplatser byggnadsplatserna
genitiv en byggnadsplats byggnadsplatsens byggnadsplatsers byggnadsplatsernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2