/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till cachet

Hur upplevde du uppläsningen av cachet?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är amper en synonym till syrlig?

Hur används ordet cachet?

  1. Under Fleuryregeringen åren 1726-1743 lär cirka 80 000 lettres de cachet ha blivit utfärdade.
  2. Magdelaine Chapelain ställdes aldrig inför rätta utan sattes i livstids fängelse genom ett lettre de cachet.
  3. Fängslandet genomfördes på ett sätt som var vanligt i Frankrike sedan århundraden, genom ett " lettre de cachet".
  4. Efter en tid där reste han vidare till England, där hans skrifter om " Lettres de cachet" var mycket beundrade.
  5. De flesta av de arresterade ställdes dock aldrig inför rätta utan dömdes till fängelse på livstid genom lettre de cachet.
  6. Lettre de cachet (sigillbrev), under äldre tidens regim (l ' ancièn règime) brev som utfärdades av konungen i Frankrike med det kungliga sigillet.
  7. I maj 1777 blev han gripen av den franska polisen och för tredje gången förd till fängelse med hjälp av ett lettre de cachet.
  8. Pigault-Lebrun begick i ungdomen åtskilliga snedsprång, på grund varav hans stränge fader två gånger genom lettres de cachet lät sätta honom i fängelse.
  9. På dödsbädden förmåddes Ludvig XV på kardinalens begäran att underteckna ett lettre de cachet som spärrade in Jeanne du Barry i klostret Pont aux Dames.
  10. Mot ett kungligt lettre de cachet som svärmodern lyckats utverka, fängslades Sade i Paris 1777 och tillbringade därefter sammanlagt 13 år på fästningarna i Vincennes och Bastiljen.
  11. För att undvika att uppgifterna om Montespan offentliggjordes, ställdes de fångar som vittnade mot henne inte inför rätta utan fängslades på livstid med ett lettre de cachet.
  12. Kvietismen på skolan utsläcktes slutligen 1698, när kvientisterna Madame de la Maisonfort och Madame du Tourp spärrades in i andra kloster med hjälp av lettre de cachet.
  13. Hennes far, som var en hög tjänsteman i Paris, ogillade förhållandet och ordnade 1663 genom ett s.k. lettre de cachet att dotterns älskare fick tillbringa två månader i Bastiljen.
  14. D ' Argenson blev 1697 polischef i Paris och genomförde som sådan en förut okänd ordning, utvecklade det politiska polisväsendet och medverkade till en vidsträckt användning av Lettre de cachet.
  15. Eftersom monarken på grund av deras vittnesmål mot Montespan vägrade ställa dem inför rätta, blev de i stället dömda utanför rättsprocessen och fängslade med hjälp av ett lettre de cachet.
  16. Hans far fick då ett nytt lettre de cachet utfärdat, och Mirabeau fängslades 1774 på fångön utanför Marseille Château d ' If (ön är känd för att den litterära gestalten greven av Monte Christo satt fängslad där).
  17. Voltaire utmanade den unge adelsmannen på duell, men familjen Rohan hade försett sig med ett lettre de cachet -en häktningsorder, formellt utfärdad i kungens namn men i realiteten utskriven av en av statssekreterarna eller någon högre polistjänstemän.
  18. Det dåliga ryktet uppkom främst genom den hemlighetsfullhet som omgav fängelset, och det rättsliga godtycket vid många arresteringar genom de så kallade lettre de cachet, som gjorde att en skriftlig order från kungen var allt som behövdes, för att inspärras i fängelset.
  19. d ' Argenson rekommenderade att detta fall bara skulle leda till en skandal som förolämpade religionen inför protestanterna, och rekommenderade att de arresterade inte skulle ställas inför rätta utan fängslas med ett lettre de cachet, på samma sätt som hade skett i Giftmordsaffären.
  20. Delaporte var en av de 14 personer, förutom Marie Monvoisin, Guibourg, Adam Lesage, Romani, Bertrand, Monsieur och Madame Vautier, Magdelaine Chapelain, Philippe Galet, Latour, La Pelletier, Lafrasse och La Belliere som hade haft direkt beröring med Madame de Montespan och därför tillhörde den grupp i Giftmordsaffären som fängslades på livstid med ett lettre de cachet.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Mikael
  Hebreiskt namn: Vem är som Gud? Namnet på en av ärkeänglarna i den kristna kyrkan.
 • Mikaela
  Femininform av det hebreiska namnet Mikael: Vem är som Gud?
 • Besläktade namn: Michel, Mickel, Miguel, Mike, Mikko, Michelle

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2