Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet cerebral?

 1. Hindren utgörs alltså snarast av fysikaliska begränsningar och relativt inexakta matematiska modeller för beräkning av framför allt blodflödet i hjärnan och av den tämligen begränsade inblick vi kan få i cerebral patofysiologi med hjälp av enkla parametrar som blodvolym och blodflöde.

  Låt oss återgå till typpatienten som drabbats av en stor cerebral blödning.

  Det torde vara mer vanligt med sådana orsaker till störningar än att tillståndet skall tillskrivas någon diagnos som tyder på felaktig cerebral funktion av organisk natur.

  Jag föreslår därför att föreskrifterna förtydligas genom att cerebral angiografisk diagnostik med påvisande av totalt upphävd blodförsörjning till hjärnan rubriceras som ett separat indirekt kriterium på total hjärninfarkt.

  Vad gäller tillstånd med cerebral hypoxi finns goda teoretiska grunder för att termisk nedreglering av metabolism och cellulär funktion skulle kunna vara gynnsam.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta

   Hur böjs cerebral?

   adjektiv
   positiven cerebral
   ett cerebralt
   den|det|de cerebrala