Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet cirkulation?

 1. Och borde inte marknaden förmå sätta kulturarvet i cirkulation på ett snarlikt sätt?

  Nordsudans centralbank meddelar att man ska släppa en ny valuta i cirkulation sedan Sydsudan sagt att man tänker skapa en egen valuta för det nybildade landet.

  Jan Joel Andersson: Det intressanta med USA är att det finns många olika media och att de mer i Europa kända medier som NY Times och Washington Post inte har speciellt stor cirkulation utanför östkusten.

  Uppdaterar man sig inte i den ocean av information som webben producerar går man under; cirkulation förutsätter produktion som förutsätter konsumtion ad nauseam.

  En vecka senare tvingades pojken akut uppsöka sjukvården i sitt hemlän och där såg läkarna efter ultraljudsundersökning att det inte fanns någon cirkulation i testikeln.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta

   Hur böjs cirkulation?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen cirkulationcirkulationencirkulationercirkulationerna
   genitiven cirkulationscirkulationenscirkulationerscirkulationernas