Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet dansmusiker?

 1. Mot denna bakgrund kan beteckningen " saxofonist och cellist" för en dansmusiker lättare förstås.

  Klarinett är ett instrument som tidigt blev populärt bland folket, mycket tack vare militärmusikerna som då också kunde fungera som dansmusiker.

  Han komponerade runt 130 melodier, spelade in ett 50-tal 78-varvare som soloartist och tillsammans med bland andra Hans-Erik Nääs och turnerade runt i Sverige som dansmusiker.

  Medlemmarna av orkestern skulle dessa år skifta flitigt, men många av dem hörde till gräddan av vita jazz-och dansmusiker vid denna tid såsom Phil Napoleon, Miff Mole, Tommy och Jimmy Dorsey, Red Nichols, Einar Aaron Swan och Joe Tarto.

  Så blev de sista dagarna i livet för de cancerdrabbade dansmusikerna Berth Idoff Johansson, 77, och sonen Marcus Idoffson, 38.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta

   Hur böjs dansmusiker?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen dansmusikerdansmusikerndansmusikerdansmusikerna
   genitiven dansmusikersdansmusikernsdansmusikersdansmusikernas