Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet datainsamling?

 1. Att två statsvetare så oreflekterat vill förbjuda datainsamling av stor potentiell betydelse för vår förståelse för invandringens förutsättningar och problematik är förvånande.

  Avslöjandena de senaste dagarna om superhemliga underrättelsetjänsten NSA:s vidlyftiga datainsamling sammanfaller med flera andra affärer som bromsar Obamas vallöften för andra perioden.

  Några forskningsetiska reflektioner Insamlingsförfarandet kan liknas vid en medieetnografisk datainsamling genom observation.

  Först följer ett längre inledande avsnitt med reflektioner kring forskningsansats och metoder för datainsamling och analys.

  Det var heller ingen skillnad på respondenternas svar om man jämför de båda metoderna för datainsamling förutom att svaren på epostenkäten var koncisare än svaren vid intervjuerna där andra synpunkter på epostanvändningen fick ett relativt stort utrymme.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Aina

  Finskt namn som betyder den enda.

  Aino

  Finskt namn som betyder den enda.

  Besläktade namn: Aini

  Mest sökta

   Hur böjs datainsamling?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen datainsamlingdatainsamlingendatainsamlingardatainsamlingarna
   genitiven datainsamlingsdatainsamlingensdatainsamlingarsdatainsamlingarnas