Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är nara en synonym till sammanfoga?

Hur används ordet det är fritt fram?

   1. Vi i tekniska kommittén har godkänt det, så det är fritt fram för vem som helst att köpa in och använda det.
   1. När det meddelas att polisen har semester och att stationen är obemannad på somrarna är det ju samma sak som att säga att det är fritt fram för inbrott.
   1. Därefter är det polisen som ska fatta det formella beslutet om skrotning och meddela respektive kommun att det är fritt fram att forsla undan skrothögen.
   1. Utredningen tar inte ställning i frågan om det ska bli fritt fram att välja vilken församling man vill tillhöra, utan har valt att belysa effekterna av nio olika modeller - allt från dagens modell där man är bunden att tillhöra den församling man är folkbokförd i till en modell där det är fritt fram att välja vilken församling man vill tillhöra.
   1. Det vettigaste sättet att göra litteraturen tillgänglig är förstås att skapa ett nätbibliotek där det är fritt fram att ladda ner romaner, diktsamlingar, deckare och facklitteratur i stor skala och alldeles gratis.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Ivar

Fornnordiskt namn med betydelsen bågskytt, sannolikt från orden för idegran och krigare. Även en kortform av namnet Ingvar..

Joar

Nordiskt namn sammansatt av betydelseelementen häst och krigare eller spjut: krigare till häst..