Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till det eftersträvade

Synonymer till det eftersträvade

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet det eftersträvade?

 1. Resultatet blev en total avsaknad av just det eftersträvade mästrandet och han föll i resultatlistan till en fjärde plats.

  Därmed fick man det eftersträvade införlivningsbeslutet av staten och Angered och Bergum införlivades 1967 med Göteborg.

  Dockspelarna använder antingen åtbördsteknikerna furi, tämligen realistisk, eller kata, eftertrycklig stilisering, allt efter det eftersträvade känslouttrycket.

  ” Det är uppenbart att beslutet varken är lämpligt eller nödvändigt för att uppnå det eftersträvade målet ”, heter det i inlagan till EU-parlamentet.

  Det eftersträvade ämnet polyklor-2-(klormetylsulfonamid) -difenyleter, även kallat klorfenylid (PCSD), får vid framställningen även det nära liknande ämnet polyklor-2-aminodifenyleter (PSAD) som förorening.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Valdemar

  Nordisk variant av det ryska namnet Vladimir: världens herre.

  Volmar

  Lågtysk form av det nordiska namnet Valdemar, som kommer från det ryska namnet Vladimir: världens herre.

  Besläktade namn: Valde, Valle, Vladimir, Volmer