Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till det säger sig självt

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet det säger sig självt?

 1. Hans distrikt var lika stort som Skåne och Blekinge tillsammans, och det säger sig självt att det var ett svårskött pastorat de första decennierna, då det fanns ytterst få farbara vägar.

  Fast vi svenskar måste även i framtiden växla till utländsk valuta, men det säger sig självt att den som skall korsa gränser får det lättare med en bunt sedlar av samma sort i stället för att hålla på att kladda med franc, mark, gulden och allt vad det kan vara.

  Men det säger sig självt att mycket har hänt inom den branschen så jag tror knappast att jag kan komma tillbaka.

  För oss ligger den siffran runt 650 och det säger sig självt att det kräver mycket extra arbete för handläggarna att hantera detta.

  Detta är en stor nackdel för alla spis väljare, det säger sig självt att det inte är bra att ha en gruppledare som ingen vill samarbeta med.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Anneli

  Tysk variant av namn som Anne-Louise och Anna, från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.

  Annika

  Tysk diminutivform av namnet Anna: lilla Anna. Kommer från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.

  Besläktade namn: Annelie