Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till djupt liggande

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet djupt liggande?

 1. Den djupt liggande motviljan mot att reglera pornografi kommer kanske tvärtom av att det är något som handlar om det mest fysiskt kroppsliga man kan tänka sig.

  Under gårdagen satte USA för första gången in 2,5 ton tunga "bunkerbomber" konstruerade för att spränga djupt liggande betongbunkrar och nedgrävda befästningar.

  Det är synd om dem som mår dåligt av att se en snygg kvinna på en reklambild, men problemen ligger inte i reklambilden och kan inte lösas med klotter, utan har mer djupt liggande orsaker.

  Lundgrens upplevda brister blev dessutom inte mindre av att han initialt uppfattades bryta mot ett djupt liggande krav på en partiledare i moderaterna.

  Det är snarare både igenkännandets glädje och en djupt liggande drift att systematisera och sätta namn på företeelser för att få ordning i världens kaos som gör sig gällande.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.