Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till dra efter andan

Användarnas bidrag

flämta
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet dra efter andan?

 1. Även den mest coola måste där dra efter andan inför det väldiga.

  När man kliver in genom porten och först ser det berömda klocktornet kan man inte låta bli att dra efter andan av häpnad.

  Den amerikanska kabelkanalen HBO:s nya dramaserie Tell me you love me har fått amerikanska kritiker att dra efter andan - vänta, var det där en pung!?

  Vattnet sjunker igenom tyglagren, in i Hitchens näsa och mun och när han öppnar munnen för att dra efter andan möts han av en tung, ogenomtränglig matta.

  Hellre då åka till Storforsen, dra efter andan inför dånandet av vattenmassor och sedan hitta en lugnare plats där det porlade och rann.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta