Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet dvs?

 1. Ett annat mer och mer vanligt sätt är att man gör så kallad bleeding dvs man tappar av en del av vinet precis när det börjat jäsa så att det blir mindre mängd must kvar till samma mängd skal.

  Mikael P: Går det att se om man tappar och gjorde samma fel som i förra valet dvs att man övergav storstäderna?

  Du kan prata med din man och be honom gå iväg dvs ut ur bostaden om han inte kan kontrollera sig när detta sker.

  Jag kan inte förstå våra politiker på annat sätt än att de sviker sin främsta uppgift dvs att värna Sveriges säkerhet och frihet.

  Men det brukar vara så att man vänjer sig långsamt dvs börja med små portioner någon gång i veckan och öka sedan succesivt.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta