Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet ge i uppdrag?

 1. Det är alltså dessa dyra bolag som Schyman vill ge i uppdrag att bygga bostäder åt alla dem som står i kö för att få en egen lägenhet.

  Det vi som politiker kan göra är att se till att en sådan här situation inte uppstår igen genom att ge i uppdrag till stadsbyggnadskontoret att se över gällande detaljplaner och ändra där det behövs så att de hus som är värda att bevara inte får rivas.

  Därför har han skrivit en motion till Mölndals kommunfullmäktige om att ge i uppdrag åt vård- och omsorgsförvaltningen att komma med förslag om hur möjligheten till utevistelse för äldre inom hemtjänst och särskilt boende kan öka.

  Använd årets överskott till att ta bort begränsningarna och ge i uppdrag åt Färdtjänstnämnden att ta fram ett nytt och framförallt ett mer flexibelt system för resande.

  Han upprepade också sitt kompromisslösa nej till inskränkningar i upphovsrätten – en fråga Hägglund därmed helt avfärdat från dagordningen för den arbetsgrupp som rikstinget ska ge i uppdrag att utforma ny kristdemokratisk integritetspolitik.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Joel

  Hebreiskt namn som betyder Jahve är Gud.

  Judit

  Hebreiskt namn som betyder judinna.

  Besläktade namn: Jutta, Jytte

  Mest sökta