Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet honnett?

 1. Det är inte särskilt honnett att varje år sätta skräck i både biblioteksanställda och invånarna med dessa ständiga hot om nedläggningar.

  Samlingen består av rariteter som De honnetta voluptate (Om den ärbara vällusten) skriven av påvens bibliotekarie Platina, tryckt i Italien 1480 och boken är därmed världens äldsta tryckta kokbok och ligger till och med inglasad.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Historik för honnett

 1. honnett, från franska honnête, fornfranska honeste, av latin honestus, hederlig, till latin honōs, -or (genitiv -ōris), ära, vartill även honorera, honnör (av franska honneur) osv.

Not: Texten bygger på "Svensk etymologisk ordbok" av Elof Hellquist. Utgiven 1922. Ändringar har gjorts för denna digitala utgåva av Sinovum Media. Fel förekommer på grund av maskinell inläsning av texten.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Joel

  Hebreiskt namn som betyder Jahve är Gud.

  Judit

  Hebreiskt namn som betyder judinna.

  Besläktade namn: Jutta, Jytte

  Mest sökta

   Hur böjs honnett?

   adjektiv
   positiven honnett
   ett honnett
   den|det|de honnetta