Vad betyder informator?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är nara en synonym till sammanfoga?

Hur används ordet informator?

   1. Av några långa brev till Linné är de flesta skrivna från Simonstown där Anders var informator för den holländske residentens barn.
   1. Det är tydligt att man satsade på döttrarnas skolgång; informator anställdes och god grund torde tidigt ha lagts för framtida författarskap och ryktbarhet.
   1. När Felix hade skickats bort för att undervisas av informator hade madame Kaldy beslutat att Adam måste utbildas så att han kunde bidra till återställandet av familjens förmögenhet och ställning.
   1. Den gången kunde en plats som informator i rätt familj och grundläggande kunskaper i den bibliska historien visa sig vara vägen rakt in i de fina salongerna.
   1. Han fick jobb som informator och kom att under ett par år tillbringa sin tid vid Gullmaren som lärare för två familjer Belfrage.

Historik för informator

 • informator, t. ex. 1617 = nyhögtyska, av latin =, till latin informāre, dana, bilda, bilda genom undervisning (varav svenska informera; se form).

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Bodil

Dansk form av fornnordiska Bothild. Namnet består av betydelseelementen bot (bättring), och hild (strid)..

Boel

En sidoform av danska Bodil som kommer från det fornnordiska Bothild. Namnet består av betydelseelementen bot, bättring, och hild. strid..

Besläktade namn: Bolla, Botilda

Hur böjs informator ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en informator informatorn informatorer informatorerna
genitiv en informators informatorns informatorers informatorernas