Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet innersta mening?

 1. Polykarpus och Mariana följs åt på vägen mot en omöjlig dröm om livets innersta mening i en liten by inte olik Kusmark i norra Västerbottens kustland.

  Att umgås med barn är att påminnas om livets innersta mening och behov.

  Cyklismens innersta mening är fördold i djupet av den klunga som ständigt harvar runt i Tour de France utan andra synliga ambitioner än att rulla i mål samtidigt, en halvtimme efter det att tävlingen redan är avgjord.

  Snarare kan man tolka den massiva uppslutningen kring Ukip – och en rad andra partier med samma budskap – som ett tecken på att väljarna nu passade på att säga sin innersta mening i ett ämne som i andra val skyms av många andra frågor.

  Enligt denna profettradition har Koranen en inre mening, och denna inre mening döljer ytterligare en djupare, innersta mening (upp till sju nivåer av betydelser).

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Håkan

  Fornnordiskt namn som är sammansatt av betydelseelementen hög och ättling: högättad.

  Hakon

  Äldre svensk form av det fornnordiska namnet Håkan: hög, ättling, högättad.

  Besläktade namn: Hakvin, Håkon

  Mest sökta