Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till inte desto mindre

Vad betyder inte desto mindre?

Trots det

Exempel: "De har tre raka vinster men är inte desto mindre sist i tabellen"

Uttryck och ordspråk sammanställda av Sinovum Media.

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Uttryck och ordspråk relaterade till inte desto mindre

Uttryck med betydelsen inte desto mindre

Uttryck och ordspråk sammanställda av Sinovum Media.

Hur används ordet inte desto mindre?

 1. Att samarbete leder till fred är en utsliten klyscha, men inte desto mindre sann.

  Bildernas fokusering på till synes irrelevanta detaljer är inte desto mindre avslöjande speglingar av mentala tillstånd (svettranden på polischefens krage, den sörjande pappans händer, Pharaons slappa kulmage).

  Av förklarliga skäl är UR-serien Flimmer och brus mer pedagogiskt upplagd, en serie för dem som inte vet, men den är inte desto mindre viktig.

  Ändå har Sparke inga större problem med att orientera sig bland de viktigaste namnen bakom modellerna, ibland med ledning av prototyper eller konceptbilar - medvetet extrema exemplar som tillverkas bara för att ställas ut men inte desto mindre lånar ut väsentliga drag till kommande massproduktioner.

  - Man ska se uttalandet i ljuset av dessa omständigheter, menar Böhmer som inte desto mindre hävdar att den tekniska statusen ombord på Peter den Store är alarmerande dålig.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Alf

  Nordiskt namn som syftar på naturväsendet alf. Eventuellt även en variant av det tyska namnet Adolf som betyder ädel varg.

  Alvar

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen alf och krigare.

  Besläktade namn: Alve

  Mest sökta