/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till intoxikation

Hur upplevde du uppläsningen av intoxikation?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Liknande ord till intoxikation

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet intoxikation?

  1. Däremot är kolmonoxidhalten konstant efter döden och åskådliggör därmed bättre graden av intoxikation hos offren.
  2. Den största relativa förändringen noterades bland dödsorsaker som var direkt relaterade till intoxikation av alkohol.
  3. Sannolikt kommer den förbättrade metodologin i framtiden att kunna ge en bättre uppfattning om de förändringar som drabbar alkoholisthjärnan under intoxikation och abstinens än vad som hittills varit möjligt.
  4. Argumentet mot användning av digoxin hos äldre är ju att detta preparat har en njurfunktionsavhängig elimination med risk för intoxikation på grund av den åldersrelaterade nedgången i njurfunktionen.
  5. Enligt behandlande läkare drabbades personen av en måttlig intoxikation.
  6. Upp till 1 g till vuxen gav lindriga till måttliga symptom, 1-3 g gav måttlig intoxikation medan ett fall där 13,5 g intagits gav måttlig till allvarlig intoxikation.
  7. -Det var ingen akut intoxikation som dödade utan personen hade dött av nedkylning, säger Kronstrand.
  8. Förlängda märgens funktioner kan sättas ur spel till följd av alkoholförgiftning och andra typer av allvarlig intoxikation.
  9. Djur blir också sjuka av botulism, främst via intoxikation genom intag av foder eller ensilage innehållande botulinumtoxin.
  10. Till en vuxen person gav 20 – 30 tabletter allvarlig intoxikation (förgiftning ; toxisk(dödlig) dos rent paracetamol är för vuxna ca 140 mg/kg och för barn ca 175 mg/kg).
  11. ICD-10 skiljer också denna diagnos från kvardröjande och sent debuterande psykotisk störning, alkoholutlöst eller orsakad av annan psykoaktiv substans (ICD-10 F10-F19), och från intoxikation i betydelsen förgiftning (ICD-10 T36-T50).
  12. – Eventuellt en patient, men ej fastställt eftersom intoxikationen skedde på arbetsplatsen, skriver Martin Isegran i ett mejl till nyhetsbyrån Siren.
  13. Vid intoxikationer behöver inte bakterien som bildat giftet finnas kvar i levande skick och vara möjlig att påvisa vid en odling.
  14. De syraproducerande körtlarna i magsäcken kan vara tillfälligt förlamade, t. ex. vid febersjukdomar eller långdragna intoxikationer, som vid reumatisk feber eller lungtuberkulos, men skadan kan också vara djupgående och leda till körtlarnas förstöring eller slemhinnans förtvining.
  15. Man skiljer mellan livsmedelsburna infektioner, som är matförgiftningar som orsakas av intag av mikroorganismerna själva som sedan ger en infektion i kroppen, och livsmedelsburna intoxikationer som orsakas av toxiner som bildats av mikroorganismer (oftast bakterier) i maten.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Bernhard
  Tyskt namn som består av betydelseelementen björn och stark eller hård: björnstark.
 • Bernt
  Variant av det tyska namnet Bernhard som består av betydelseelementen björn och stark eller hård: björnstark.
 • Besläktade namn: Berna, Berhardina

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt