Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet invandring?

 1. Undersökningar från Statistiska centralbyrån visar också att ängsligheten inför invandring och invandrare i allmänhet har minskat något i befolkningen; detta medan de som underblåser främlingshat är mer högljudda och tar mer plats i medierna.

  Förutom minskad invandring vill SD minska och helt kunna dra in barnbidrag från familjer som inte samarbetar med polis och sociala myndigheter.

  För några veckor sedan tog han avstånd från migrationsminister Tobias Billströms tal om att en moderat arbetsgrupp skulle diskutera en minskad invandring under nästa mandatperiod.

  För ett parti med liberala instinkter i fråga om invandring måste det vara mycket plågsamt att utsättas för detta misstänkliggörande.

  Med tanke på att idén om fri invandring har gjort resan från ungdomsförbund och tankesmedjor till partipolitiken är det intressant att granska det intellektuella underlaget för Centerpartiets förslag.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Hemming

  Fornnordiskt namn som sannolikt är bildat av det isländska ordet hamr: gestalt eller skepnad.

  Henning

  Forntyskt namn med den eventuella betydelsen fredsstiftare.

  Besläktade namn: Helma, Helmina, Hilma, Mina, Minna, Minnie, Helmi

  Mest sökta

   Hur böjs invandring?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen invandringinvandringeninvandringarinvandringarna
   genitiven invandringsinvandringensinvandringarsinvandringarnas