/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till isolerande material

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet isolerande material?

  1. Dun som isolerande material i kläder, sovsäckar, kuddar och täcken är på många sätt oöverträffat.
  2. Mellanrummet fylls ofta med ett isolerande material med hög permitivitet för att öka kapacitansen.
  3. Aluminiumoxid (safir) är ett annat exempel på ett hårt, isolerande, material med hög ledningsförmåga.
  4. Resultatet är ett chip i flera lager med omväxlande halvledande kisel och isolerande material.
  5. En annan möjlighet är att bygga kärnan av magnetiska partiklar inbakade i ett isolerande material.
  6. Återställ med nytt friskt materal samt återfylla marken med isolerande material som lecakulor eller behandlade frigolitkulor.
  7. Ett typiskt exempel på ett dielektrikum är det elektriskt isolerande material mellan metallplattorna i en kondensator.
  8. I moderna apparater utgörs ledningarna ofta av ett metalliskt foliemönster på en skiva av isolerande material vilket kallas för mönsterkort.
  9. För att man ska vara på den säkra sidan bör den täckas med något isolerande material över vintern, exempelvis granris eller säckväv.
  10. En iskällare var till sin konstruktion en grop i marken där is lades ned och täcktes med ett tjockt lager isolerande material, vanligaste sågspån.
  11. Spolen har vanligen ett cirkulärt tvärsnitt och är skruvformigt lindad med isolerad ledningstråd kring en kärna, till exempel ett rör av glas, plast eller annat isolerande material.
  12. Koaxialkabel är en tvåpolig elkabel, som är uppbyggd av en metallisk ledare, mittledaren, omgiven av ett isolerande material, dielektrikum, som i sin tur är omgivet av ett ledande hölje, skärmen.
  13. Stationen är byggd i icke-korrosiva och isolerande material -en nödvändighet i Antarktis -och består av en stor laboratoriebyggnad, fem välvda röda sovstugor, en radiostation, och ett förrådshus för avfall.
  14. Permittivitet är en fysikalisk storhet som beskriver hur ett elektriskt fält påverkar och påverkas av ett elektriskt isolerande material, och är bestämd efter ett materials förmåga att polariseras i förhållande till dess fält, och därför reduceras fältet inuti materialet.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-12

 • Klara
  Latinskt namn som betyder berömd, ljus eller klar.
 • Besläktade namn: Claire, Clarence, Claire, Clarissa, Clary
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt