/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till jämka samman

Diskussioner i vårt forum

Är niandet tillbaka?

Ordvitsar och korsordsnycklar

Nyordlistan 2021 - vilka ord saknas?

Ställ din egen fråga

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är kuse en synonym till toto?

Hur används ordet jämka samman?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Det gäller att kunna lyssna, jämka samman motstridiga viljor och våga hävda sina egna åsikter, anser Ingrid som beskriver sig som en person som har lätt att knyta sociala kontakter.
  2. De delegerar ansvar och försöker jämka samman åsikter.
  3. Arbetslivsinstitutet har på regeringens uppdrag fått den svåra uppgiften att försöka jämka samman arbetsgivarnas och arbetstagarnas önskemål.
  4. - Jag får försöka jämka samman parternas olika viljor.
  5. Arbetet att jämka samman partiernas ståndpunkter till ett gemensamt valmanifest inför valet 2006 ska i praktiken utföras av sex arbetsgrupper med var sitt ansvarsområde: finans- och tillväxtpolitik, utrikes- och säkerhetspolitik, sjukvård och omsorg, rättstrygghet, företagande samt utbildning och forskning.
  6. Det nederländska nejet till nytt EU-fördrag kommer att ytterligare försvåra Scheffers uppgift att försöka jämka samman de europeiska Nato-medlemmarnas militärstrategier med USA:s - något Schaffer har sagt att han vill - och varken Nato eller Bush-administrationen har ännu offentligt kommenterat den "demokratiska intifada" som det franska och nederländska folket har inlett mot makten i Bryssel.
  7. Det gäller att jämka samman detta, att föra en genuin dialog och att lösa Palestinakonflikten.
  8. Beskedet att ytterligare sju rebellfraktioner, som samlats i Juba i södra Sudan för att jämka samman sina positioner, också bojkottar samtalen väcker tvivel på att de överhuvudtaget kan bli meningsfulla.
  9. Att båda säger att de skall vända upp och ner på Washington är en kampanjslogan som dock skall ställas mot att majoriteten av väljarna inte vill ha revolution utan ett bättre samspel när presidenten och kongressen skall jämka samman en politik som fungerar.
  10. Avståndet mellan de 88 000 betalande medlemmarna och ledningen för organisationen, som deltar i en process för att jämka samman all utlandsverksamhet under en hatt, har blivit uppenbar.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Premium
Annonsfritt|Stort engelskt lexikon|Korsord