/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till konstprodukt

Hur upplevde du uppläsningen av konstprodukt?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

konstprodukt är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet konstprodukt?

  1. Där anges att sentensen utgör visdomslitteraturens ursprung och att den är en konstprodukt och inte av folkligt ursprung.
  2. En sådan begränsning är dock en konstprodukt av de diagnostiska kriterierna, även med Gillbergs kriterier.
  3. Sedan man lärt sig att tillverka detta mineral, är all ultramarin i handeln en konstprodukt, syntetisk ultramarin.
  4. Försök har visat att det med hänsyn till elasticitet, sträckbarhet, brottgräns, seghet och slitstyrka inte finns någon skillnad mellan naturprodukten och syntetiskt framställd konstprodukt.
  5. Det visade dock senare att vad som kallats bathybius var en konstprodukt, en fällning av svavelsyrad kalk som uppstod då bottenslammet från djuphavsbotten blandades med alkohol.
  6. Energilagringen inför varje vingslag sker med hjälp av ett elastiskt ämne, kallat resilin, som är det mest elastiska ämne vetenskapen känner, mycket mer elastiskt än någon konstprodukt.
  7. Inom den allmänna språkvetenskapen (språkfilosofin) var Whitney bland de inflytelserikaste förkämparna för den åsikt, som (emot den naturvetenskapliga, representerad genom Schleicher och andra) i likhet med dansken Madvig hävdar språkets karaktär av att i främsta rummet vara en av den mänskliga intelligensen framkallad och utbildad konstprodukt, språkvetenskapen sålunda en historisk vetenskap.
  8. Ett klippark är en grafisk konstprodukt – ett bildtryck på papper eller kartong med anvisningar hur bildens tvådimensionella delar kan klippas/skäras ut, vikas och fogas samman för att bilda ett tredimensionellt föremål och ett konstverk i sig, om så en nyttoprodukt, en utsmyckning, en leksak, en avbildande modell eller en ren fantasiprodukt.
  9. En annan sak -något, som väl ej heller Whitney förnekar och som torde vara den yttersta och riktiga grundtanken i Schleichers och Friedrich Max Müllers åsikter -är, att denna konstprodukt, sedd i samband med den mänskliga utvecklingen i det hela, icke väsentligt, utan endast till graden skiljer sig från den i hela naturen gällande utvecklingsprincipen.
  10. Skaparglädje visades i romanska konstprodukter som vävar och guldarbeten.
  11. Emellertid är deras mest kända konstprodukter förmodligen stävarna på deras upp till 25 meter långa kanoter som ger ett totemliknande intryck med sina fantasifulla och färgintensiva sammanställningar av djur-och människogestalter.
  12. Det tycks, som om de kålrabbiliknande bildningarna skulle vara konstprodukter, framkallade därigenom att myrorna ständigt hindra svampmyceliets vidare utveckling, för om myrorna avlägsnas utvecklar det sig till ett mögelliknande luftmycelium, av vilket till sist såsom slutstadium framgår en skivsvamp.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-11

 • Susanna
  Grekisk variant av ett hebreiskt namn med betydelsen lilja.
 • Besläktade namn: Sanna, Sanny, Susanne, Susie, Sanne

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs konstprodukt?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en konstprodukt konstprodukten konstprodukter konstprodukterna
genitiv en konstprodukts konstproduktens konstprodukters konstprodukternas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2