/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till kredittagare

Hur upplevde du uppläsningen av kredittagare?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

kredittagare är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet kredittagare?

  1. Som kredittagare är man bara skyldig att betala en avgift som motsvarar kostnaderna för en specifik kredit, till exempel personalkostnaderna.
  2. Som kredittagare är man bara skyldig att betala en avgift som motsvarar kostnaderna för en specifik kredit, till exempel personalkostnaderna.
  3. Detta i kontrast till vanliga kommersiella banker som, som regel, kan skapa nya pengar endast när en kredittagare frivilligt accepterar att försätta sig i skuld till banken.
  4. Denna beskrivningsmodellen med " kreditmultiplikator" anses numera missvisande för hur bankverksamhet fungerar, eftersom den förstärker den vanliga missuppfattningen att banker först tar emot inlåning, som de sedan lånar ut till andra kredittagare.
  5. När en bank beviljar ett " lån" så ökas behållningen på en kredittagares (" låntagares") konto i utbyte mot att denne försätter sig i skuld till banken och lovar att återbetala skulden till banken med ränta.
  6. Därefter spenderar kredittagaren sina pengar som typiskt hamnar i en annan bank.
  7. Oftast måste kredittagaren utöver det nominella beloppet eller varornas värde betala ränta.
  8. Vid Konsumentverkets granskning av villkoren för att låna 20 000 kronor, framgår att kredittagaren totalt kommer betala 43 704 kr när lånet är återbetalt.
  9. Eftersom kredittagaren inte måste återbetala skulden med samma sedlar och mynt eller samma varor kan han i princip använda dem efter eget gottfinnande.
  10. En bank som beviljar en kredit skapar inlåningen " ur tomma intet" på kredittagarens konto, samtidigt som denne försätts i skuld med samma belopp.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-14

 • Uno
  Antingen ett italienskt namn med betydelsen den ende eller en latiniserad form av det nordiska namnet Une: trivas eller vara nöjd.

Hur böjs kredittagare?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en kredittagare kredittagaren kredittagare kredittagarna
genitiv en kredittagares kredittagarens kredittagares kredittagarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt