Synonymer till och därför

/34854081/HBSynonymerPanorama
/34854081/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till och därför

Ur Synonymordboken
/34854081/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet och därför?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Hans nya film Den röda ekorren är inte mindre personlig, men lätttillgängligare - inte därför att den saknar komplikationer och bottnar, utan därför att dess berättelse finns i nutiden och är avgränsad och därför att den är spännande som en deckare och utmanande gåtfull.
  2. Elitgrupperna har förstått att de inte helt och hållet klarar sig utan folket men de vill forma folket efter sina intressen: folket tänker och agerar i gamla banor mitt i den samhällsförändring vi är inne i och därför måste de läras att bli mer anpassningsbenägna i förhållande till förändringar; folkets kunskaper och kompetens åldras snabbt och därför måste de ständigt omprogrammeras för att bli anställningsbara; folket är också alltför passivt i den politiska processen och måste läras att bli aktiva medborgare, annars hotas samhällets sociala sammanhållning.
  3. Berättarens skuld bottnar i att han hade en älskarinna under hustruns graviditet och därför kan han heller aldrig undslippa frågan om han därför inte var tillräckligt uppmärksam - det dagliga ljugandet och förtigandet tröttar ju.
  4. Därför gapar ena sidan av huset helt tomt, därför är det nya köket urrivet, därför är de nya fönstren borta, därför är den nya fina kaminen borta, därför är duschen han monterade bortriven och därför finns det inte längre någon ström till huset.
  5. Därför bär byggnaden framtidens frö inom sig och därför väcker det inom var och en av dess besökare en självbild av att det endast är vi själva som ansvarar för vår framtid.
  6. Därför har Antipiratbyråns hemsida hackats och legat nere sedan i söndags, och därför har Datainspektionen den senaste veckan drunknat i anmälningar från personer som menar att Antipiratbyrån kränker integriteten och bryter mot personuppgiftslagen, PUL, när byrån söker igenom internet efter illegala filer och spårar ip-nummer till folks datorer.
  7. Det är svårt att få folk och därför kan vi som är pensionärer som är kunniga få ta såna här platser och därför vill de inte att vi bara ska springa iväg från våra uppdrag, Men samtidigt ska vi inte sitta för länge på våra stolar, säger hon.
  8. Men det är inte vi som enskilda personer, och därför vill vi vända oss emot hela personhetstrenden, därför vill vi vara anonyma både i text och bild, och brukar använda av oss statister.
  9. Vi tror också att jag har en bra hundring i mig, även om jag inte fått ut det här, därför har vi bestämt oss för att avvakta, säger hon och fortsätter: - Det kändes väldigt bra inför EM, jag var väl förberedd mentalt och därför känns det som jag gärna hade fått ut mer och jag var väldigt besviken efteråt.
  10. Därför röstade moderaterna för direktivet i EU-parlamentet och därför arbetar vi på regional nivå för att öppna upp hälso- och sjukvården för utländska patienter och öka möjligheterna för svenska patienter att få vård utomlands, om patienterna vill det.
/34854081/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

/34854081/HBSynonymerMPU1
/34854081/HBSynonymerMPU2
/34854081/HBSynonymerMPU3
MATCHAD: adn-000000000000f092

Webbplatsen synonymer.se sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.