Synonymer till odla fram

/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till odla fram

Ur Synonymordboken

Veckans kviss

Tema: Avkoppling

Starta kvissen

MATCHAD: adn-000000000000f092
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Var med och bygg upp synonymordboken

Är råda en synonym till bistå?

Hur används ordet odla fram?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Det patriarkaliska systemet vill odla fram ett monster utan misskund, medan feministerna ropade på mjukismannen (en nordisk uppfinning, upplyser hon).
  2. Forskare vid samma institut har lyckats odla fram insulinproducerande celler från fosterstamceller, vilket anses som ett stort kliv framåt inom diabetesforskningen.
  3. Meningen med projektet är att bygga en statlig anläggning där man kan kläcka och odla fram torskyngel.
  4. Det finns i dag ett starkt kommersiellt tryck att odla fram den här typen av skräddarsydda, "transgena", snabbväxande fiskarter som samtidigt är mer motståndskraftiga mot sjukdomar.
  5. Att odla fram nya tomatsorter har blivit ett sätt för tomatodlare att konkurrera och i dag finns utöver vanlig tomat bland annat bifftomat, körsbärstomat, gul tomat och plommontomat i sortimentet.
  6. Bland annat därför att bakterien inte gick att odla fram i djurförsök, den tycktes bara trivas i mänsklig magsäcksmiljö.
  7. En del tillverkare har trots detta försökt odla fram tillräckligt med material, medan andra valde att börja om från början med en ny virusstam med bättre tillväxtförmåga.
  8. Här handlar det om hur framför allt äldre storstäder skulle kunna förvandla sin dåliga miljö och inhumana baksida och odla fram ett ymnigt gytter av levande, komposterande grannskapssamhällen; ett slags återkoppling till byalagsrörelsen, fast anpassad till en tuffare och mer splittrad, ofta själlös stadsmiljö.
  9. - Alla djurparker uppmanas nu att odla fram grodarter för att de ska överleva och kunna sättas ut om svampsjukdomen besegras.
  10. Orsaken är att det gått mycket långsammare att odla fram det virus som behövts till vaccintillverkningen än man räknat med från början.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092