Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till pacifist

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet pacifist?

 1. - Britten var en berömd pacifist och det rimmar illa med det faktum att Shell skänker pengar till nigeriansk milis.

  Den ingår också i hans vapen där en trumpet och en palett korsar varandra i en konstnärlig sköld värdig en pacifist och provokatör.

  Jag ska genast säga att jag inte är pacifist och att jag med andra ord inte är kritisk mot kriget för att jag är emot krig över huvud taget.

  Men det här betydde inte att Obama var någon pacifist utan det stod tvärtom klart under förra året att han inte skulle tveka i rollen som överbefälhavare.

  Dessutom var hon pacifist till den grad att hon avsade sig undervisning i historieämnet på grund av dess krigiska fokusering.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Historik för pacifist

 1. pacifist, nytt ord (liksom t. ex. aktivist), jämför latin pācificus, som gör eller sluter fred (varav franska pacifique, fredsälskande, stilla; jämför Le Pacifique, Stilla havet), till pāx (genitiv pācis), fred (jämför paktum; urbesläktat med foga), o. facere, göra (se facit).

Not: Texten bygger på "Svensk etymologisk ordbok" av Elof Hellquist. Utgiven 1922. Ändringar har gjorts för denna digitala utgåva av Sinovum Media. Fel förekommer på grund av maskinell inläsning av texten.

Rösta på användares bidrag

Är kuckelura en bra synonym till ordet grubbla?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Torun

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Tor och betydelseelementet älska: Tors älskling.

  Torsten

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Tor och betydelseelementet sten: Tors sten. Möjliga betydelser är åskvigg och hårdför.

  Mest sökta

   Hur böjs pacifist?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen pacifistpacifistenpacifisterpacifisterna
   genitiven pacifistspacifistenspacifisterspacifisternas