Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet skadlig inverkan?

 1. Samtliga dessa produkter har påfallande hög skadlig inverkan på miljön - antingen i form av giftiga utsläpp eller att icke-förnyelsebara resurser töms ut i allt snabbare takt.

  En del av dem kan även ha skadlig inverkan på miljön och fiskebeståndet.

  De tio utländska "fredsaktivister", bland dem två svenskar, som uppehållit sig i kyrkan den senaste veckan hade direkt skadlig inverkan i går.

  Läkaren slog i ett yttrande fast att man med "dagens medicinska kunskapsläge inte med en hög grad av sannolikhet kan säga att skadlig inverkan föreligger".

  Specialistförsäkringsläkaren menar att skadlig inverkan av stress och buller finns i skolans miljö och konstaterar att i en lugnare arbetsmiljö och med minskad stressbelastning brukar tinnitusproblematiken stabiliseras.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Magdalena

  Grekiskt namn som betyder kvinna från Magdala.

  Madeleine

  Fransk variant av det grekiska namnet Magdalena: kvinna från Magdala.

  Besläktade namn: Lone, Magda, Malla

  Mest sökta