Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till skicka iväg

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet skicka iväg?

 1. Av den anledningen började jag nyss förhandla om din lön, genom att ringa iväg mina julhälsningar, inte skicka mer brev och paket än absolut nödvändigt, och skicka iväg denna insändare per telefax.

  - Det var korrekt av Fröjfeldt att skicka iväg mig.

  - Det är oansvarigt av dem att skicka iväg en 18-åring över halva jordklotet utan skriftlig uppgift om var jag skulle gå i skolan, säger han.

  Att man snart kan skicka iväg honom med bud till Billhäls.

  - Jag skulle aldrig kunna tänka mej att skicka iväg någon, säger han, så det det blev inget treårigt avtal utan bara ett som gällde i år.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.