/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till skuggtillvaro

Hur upplevde du uppläsningen av skuggtillvaro?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

skuggtillvaro är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet skuggtillvaro?

  1. Lodjuret förde en skuggtillvaro där stammen har varierat i antal.
  2. – Det var väldigt svårt att spela in eftersom de här barnen lever i en skuggtillvaro.
  3. Återvändandet slutligen till barndomens brasilianska landsbygd, till den tyska exilmiljön där nazismen överlever än idag i en halvöppen skuggtillvaro.
  4. Grekernas dödsföreställningar sådana de förevigats av den grekiska mytologin handlar om en monoton skuggtillvaro i Hades.
  5. Men Peking-regeringen var närmast bankrutt, och Xu förde med stadigt skiftande ministerier en betydelselös skuggtillvaro.
  6. Förutom ett hävande av undantagstillståndet undertecknade al-Assad dekret som upplöser den godtyckliga, statliga säkerhetsdomstolen som agerat i en skuggtillvaro jämte rättssystemet.
  7. Detta betydde att kejsarna, mikadoerna, återkom till makten efter att i nästan 700 år ha haft en skuggtillvaro i den gamla staden Heiankyo.
  8. I det gamla Israel, liksom i det antika Grekland, uppfattades inte livet efter döden som något eftertraktansvärt: i bästa fall var det en skuggtillvaro.
  9. De flesta människor stannade dock i en melankolisk skuggtillvaro vid Styx strand medan ett fåtal utvalda fick komma till de Elyséiska fälten på de lycksaligas öar.
  10. ” Hatet mot pedofilen leder inte till färre övergrepp, tvärtom ökar den skammen, tystar och trycker ner honom i en skuggtillvaro där han inte vågar söka hjälp och där de perversa fantasierna frodas.
  11. – Att Musikhjälpen i år fokuserar på sexualiserat våld i väpnad konflikt innebär att vi ger röst till överlevare som tyvärr ofta lever i en skuggtillvaro fylld av skam och skuld, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen.
  12. ” De som lever utanför sitt lands gränser, utan vare sig välstånd eller status, är världens mest sårbara människor ”, fastslår Amnesty Internationals generalsekreterare Salil Shetty, och tillägger att många av dessa är dömda till en skuggtillvaro.
  13. Det mer långsiktiga arbetet handlar, enligt Johansson, om att hitta och avvisa de personer som inte får vistas i landet men som lever gömda ” i en skuggtillvaro ”, ofta exploaterade av skrupelfria arbetsgivare som utnyttjar deras situation.
  14. 58 svenskar deltar, det finns guldvittring i flera grenar, samtidigt som Paralympics tagit sig ur skuggtillvaron och blivit ett av världens största idrottsarrangemang.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-08

 • Silvia
  Latinskt namn med betydelsen skog eller skogsflicka.
 • Sylvia
  Latinskt namn med betydelsen skog eller skogsflicka.
 • Besläktade namn: Silva, Silvana, Sylva, Sylvi, Sylvie

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs skuggtillvaro?

substantiv
singular
obestämd form bestämd form
nominativ en skuggtillvaro skuggtillvaron
genitiv en skuggtillvaros skuggtillvarons
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2