/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Visar resultat för skymfad, menade du skymfa?

Synonymer till skymfad

Hur upplevde du uppläsningen av skymfad?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet skymfad?

  1. Han framstod vid riksdagen som Gustav III:s verktyg och blev offentligt skymfad av den adliga oppositionen.
  2. Efter att ha målat flera historiska genrebilder utställde han 1833 en dramatiskt livfull Scen från Bartolomeinatten, som följdes av Autodafé i Spanien (1845), Jane Shore skymfad av pöbeln (1850) och Plundring av ett judiskt hus i Venedig (1855).
  3. Det påstods även att hon skymfade hans avlidna far.
  4. På den två och en halv minuter långa inspelningen hörs bl.a. hur personer som närvarade vid hängningen skymfade den förre diktatorn.
  5. 2007 utkom Orkanpartyt, en omdiktning i dystopisk stil av Eddans berättelse om hur Loke skymfade gudarna och fick sitt straff.
  6. Vid ett besök 1951 i Angola såg han hur portugisiska tjänstemän skymfade en gammal man, vilket inspirerande honom till att börja sin politiska karriär.
  7. En tillfällighet (en fransman skymfade en siciliansk dam under aftonsången) blev signalen till ett plötsligt överfall från befolkningens sida på de länge hatade fransmännen, vilka skoningslöst nedhöggs.
  8. Han stödde en lag för den katolska emancipationen till skillnad från sin yngre bror Ernst August, hertig av Cumberland, och menade att broderns åsikt var " ökänd", vilket skymfade hertigen av Cumberland.
  9. Från sitt fängelse, där han åtnjöt en relativt mild behandling, fortsatte han sitt oppositionsarbete, skymfade i ett nytt brev av Ställningar och förhållanden Magnus Brahe, och utsände 1839 Vidräkning och reform, där han pläderade för monarkins ersättande med riksföreståndarskap.
  10. Kritiken mot Britten som Harewood beskrev förekom på insändarsidan i The Times, där Marie Stopes påstod att det fanns " en publik förbittring, en intensiv och vidsträckt sådan mot den oharmoniska och långtråkiga Gloriana, i vilken det finns åtminstone två scener som fullständigt skymfade det ärorika minnet av Drottning Elizabeth I, därav opassande att framföra inför Drottning Elizabeth II".
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-16

 • Brynolf
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen brynja och ulv.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt