/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till slå omkring sig

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet slå omkring sig?

  1. Jag tycker man träffar elaka människor varje dag som på något vis måste känna sig väldigt underlägsna hela världen eftersom de måste slå omkring sig så mycket.
  2. Då välte hon bordet, började slå omkring sig och sprang sin väg.
  3. Den 51-åriga kvinnan försökte förtvivlat skydda sina ägodelar, bland annat genom att köra på förövarna med sin permobil och slå omkring sig med sin enda fungerande arm.
  4. En man i 30-årsåldern greps av polis sedan han blivit upprörd och börjat slå omkring sig.
  5. Enligt åtalet ska den 21-åriga kvinnan ha gjort motstånd genom att riva och slå omkring sig.
  6. Hon berättar att den misstänkta gärningsmannen gick till skolan, grävde fram ett svärd från en påse och började slå omkring sig med svärdet.
  7. Då började han slå omkring sig med kofoten, och två personer – däribland butiksägaren Kent Nordberg – fick ta emot flera slag mot kroppen med tillhygget.
  8. Den är ett brott mot spelregeln som innebär att en spelare otillåtet hindrar eller försöker hindra en motståndare genom att slå omkring sig med klubban.
  9. Enligt åtalet ska han ha överfallit offret med uppsåt att utföra en våldtäkt, och den 21-åriga kvinnan ska då ha gjort motstånd genom att riva och slå omkring sig.
  10. Männen satt och tittade på tv i en lägenhet när tre män i 20-årsåldern klev in genom dörren beväpnade med yxa och basebollträ och började hugga och slå omkring sig.
  11. I ett fall blev en person attackerad av en clown som hade ett basebollträ som clownen använde för att slå omkring sig, i det fallet ska den person som gjorde anmälan ha blivit träffad av basebollträt.
  12. Därefter följde andra samtidsskildringar som Rekrytens avsked (1880), Den döende soldatens hemkomst (1883), Kyrklig procession (med en gendarm till häst, som röjer väg för prästerna genom att slå omkring sig i folkmassan med en knutpiska, samma år) och Återkomst från Sibirien (1884).
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-16

 • Brynolf
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen brynja och ulv.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt