/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till specialisera sig

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet specialisera sig?

  1. Advokater blir mer efterfrågade och kommer att behöva specialisera sig snävare.
  2. - I dag utbildar man sig först till allmänsjuksköterska, sedan får man specialisera sig och kan välja var man vill arbeta.
  3. Tidskrifter som vägrar specialisera sig och vågar ta sig an de stora frågorna motverkar subkulturaliseringen av det offentliga samtalet.
  4. Efter det första året ska eleverna specialisera sig och välja inriktning för att sedan fördjupa sig det sista gymnasieåret.
  5. - Den som utbildar sig till webbdesigner i dag skall specialisera sig på någonting.
  6. Då hon inte tillhört dem som spetsat varenda tenta och därför inte fått någon möjlighet till notariemeritering fick hon rådet att specialisera sig.
  7. Autografsamlarna brukar specialisera sig på olika områden, sport, skådespelare eller historiska personer, etc. Dyrast på eBay just nu är en samling autografer av alla de fyrtiotre amerikanska presidenterna.
  8. Anledningen till att han inte kan arbeta kvar i Trollhättan är att kontoret i framtiden kommer att specialisera sig på ärenden som rör ohälsa, något som han inte är utbildad till.
  9. - De som valde att specialisera sig på företagsjuridik tjänar tre gånger mer än jag, men det här är så otroligt intressant och jag skulle inte kunna gå tillbaka och inte vara såhär engagerad.
  10. Samtidigt måste man våga specialisera sig efter gymnasiet, till exempel för att få bra jobb som kock.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-09

 • Roland
  Tyskt namn som består av betydelseelementen ära och land: ärans land eller landets ära.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2