/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Vad betyder spyware?

Hur uttalas spyware?

  1. [spajoä:r]

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

/1004363/HBSynonymerMobilMid
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet spyware?

  1. Men ofta stoppar det inte med det utan programmet är också ett spyware - spionprogram - som skickar information om dina surfvanor, uppgifter som sammanställs och säljs till internetannonsörer.
  2. Altnet kallas av många för spyware eller adware.
  3. EA har anklagats för att sprida en trojan, med ” spyware ” (ung.
  4. Nerladdningen består påfallande ofta av så kallad adware eller spyware.
  5. De visar oftast ett flertal olika trojaner, maskar och spyware.
  6. -Brottslingar levererar alltmer mjukvara som trojaner och spyware på omisstänksamma användares datorer via spam, säger Friedrichs.
  7. Viruset som visar på bakgrundsbilden att du har fått ett spyware eller liknande i systemet.
  8. LimeWire är precis som Bearshare väldigt hårt drabbat av virus, diverse trojaner, spyware och adware, vilket innebär osäker nedladdning.
  9. Spionprogram (eng: spyware) är datorprogram som körs på en dator utan användarens godkännande, och samlar och vidarebefordrar information till annan part.
  10. ErrorGuard är i själva verket ett bluff-antivirusprogram som påstås rensa datorn från virus, trojaner, spyware, adware osv., ursprungligen skapat av GAIN (Claria).
  11. Moderna antivirusprogram kan även upptäcka och oskadliggöra andra skadliga former av främmande exekverande kod såsom trojanska hästar, spionprogram (engelska: spyware) och maskar (engelska: worms).
  12. aMule och eMule delar samma grundläggande kodning som eMule projekt, och innehåller inga adware eller spyware som ofta förekommer i peer-to-peer-program.
  13. CyanogenMod innehåller inte bloatware eller spyware enligt dess utvecklare, möjliggör anpassningar av användargränssnittet och sägs kunna öka prestanda och tillförlitlighet jämfört med officiellt släppta versioner av operativsystemet.
  14. Det har uppmärksammats, bland annat i en rapport från StopBadware.org, att RealPlayer 10.5 och RealPlayer 11 innehöll så kallad grayware eller spyware som är svår att bli av med.
  15. Kakor kan användas för att samla information om en användares vanor på webben, på ett sätt som motsvarar vad som samlas in av en del spionprogram, och sådana kakor inkluderas också i begreppet spyware.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Bernhard
  Tyskt namn som består av betydelseelementen björn och stark eller hård: björnstark.
 • Bernt
  Variant av det tyska namnet Bernhard som består av betydelseelementen björn och stark eller hård: björnstark.
 • Besläktade namn: Berna, Berhardina

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt