/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är finns överallt en synonym till ubikvitär?

Hur används ordet stålwire?

  1. Ögonblicket senare slår det i däcket med ett fruktansvärt dån och med tänd efterbrännkammare bromsas maskinen upp av en stålwire spänd över däck.
  2. Då sattes räcken med stålwire upp längs den nybyggda motorvägen mellan Halmstad och Varberg och senare också förbi Mellbystrand i södra Halland.
  3. Därefter träs en diamantbeklädd stålwire genom borrhålen.
  4. På riktigt stora grävmaskiner kan stålwire fortfarande förekomma.
  5. Torpeden är wirestyrd vilket betyder att den har en trumma med stålwire som släpps ut bakom torpeden.
  6. För stålwire, som är vanligt på moderna fartyg, används speciella knopar anpassade för wirens styvhet och glatta yta.
  7. Kilen har en slinga av rep eller stålwire trädd genom borrade hål vilken förbinds med klätterrepet med hjälp av en karbinhake.
  8. Loires flottmuseum, vid Châteauneuf-sur-Loire, ställer ut minnen från dessa verkstäder: en gammal modell av transportbron i Nantes, en bit stålwire tillverkad av Arnodin och fotografier.
  9. En kraftig stålwire som var fäst i bakre delen av motorn spändes vid en kollision och drog in ratten i instrumentbrädan, samtidigt som säkerhetsbältena i framsätet drogs åt.
  10. En dragavlastning kan i sin enklaste form utgöras av en i själva kabeln invävd förstärkning, till exempel en stålwire, vilken i kabelns ändar ansluts till en fästpunkt, till exempel en dragögla eller en knap.
  11. För att minska längden på stålwiren på reglagen till motorerna så fanns det två flygtekniker som skötte gasreglagen, en vid vardera vingroten.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-13

 • Kaj
  Mansnamn med danskt ursprung. Även kvinnonamn som är en kortform av Kajsa: ren eller kysk.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt