/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till stapelplats

Hur upplevde du uppläsningen av stapelplats?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

stapelplats är sammansatt av

Är häva en synonym till elimlnera?

Hur används ordet stapelplats?

  1. Arles blev därefter säte för en ärkebiskop och den franska handelns främsta stapelplats.
  2. Denna ö var under 1300-och 1400-talen en stapelplats för spansk keramik, avsedd för vidarebefordran till städerna i Italien.
  3. Här tillämpades det dock aldrig helt effektivt, utan Göteborg blev en stapelplats för den brittiska smyghandeln, vilket bidrog till stadens uppsving.
  4. Efter denna tid, särskilt med anledning av Korinths undergång, utvecklade sig Delos till en betydande stapelplats för transitohandeln mellan öster-och västerland.
  5. Efter Nubiens erövring genom faraonerna av 18:e dynastin (omkring 1500 f.Kr.) var Napata den sydligaste staden i det egyptiska väldet och stapelplats för handeln med Sudan.
  6. Tripolitanien var en stor exportör av olivolja, samtidigt som det var en stapelplats för guldet och slavarna som fördes till kusten av garamanterna, medan Cyrenaika fortsatte att vara en viktig leverantör av vin, läkemedel och hästar.
  7. Tripolitanien var en stor exportör av olivolja, samtidigt som det var en stapelplats för guldet och slavarna som fördes till kusten av garamanterna, medan Cyrenaika fortsatte att vara en viktig källa till vin, läkemedel och hästar.
  8. Genom sina förträffliga hamnar, Lechaion vid Korintiska viken samt Kenchreai och redden Schoinus vid Saroniska viken, stod Korinth i omedelbar förbindelse med två hav och var därigenom en naturlig stapelplats för världshandeln mellan öster-och västerland.
  9. Den blev under medeltiden en viktig rast-och stapelplats för karavanerna och nådde en sällsynt blomstring, men tappade betydligt i handel efter 1829, då stora utflyttningar skedde till ryskt område, och sedan järnvägen mellan Poti (vid Svarta havet) och Tblisi anlades, något som gjorde den farliga karavanvägen över Erzurum mindre nödvändig.
  10. Staden var sedan en mycket blomstrande handelsstad, stapelplatsen för Roms handel med Afrika.
  11. " Fokaierna ville nu av kierna köpa de öar, som kallades Oinusserna, men dessa ville inte sälja dem av fruktan för att öarna skulle bli stapelplatser och deras egen ö därför förlora sin handel.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-18

 • Ellen
  Dansk form av namnet Elin, från det grekiska namnet Helena: fackla. Även en engelsk variant av det grekiska namnet Eleonora: barmhärtig.
 • Lena
  Svensk variant av det hebreiska namnet Magdalena, kvinna från Magdala, och det grekiska namnet Helena, fackla.
 • Besläktade namn: Lene, Lenita

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs stapelplats?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en stapelplats stapelplatsen stapelplatser stapelplatserna
genitiv en stapelplats stapelplatsens stapelplatsers stapelplatsernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt