/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till stringens

Hur upplevde du uppläsningen av stringens?

eller

Vad betyder stringens?

Hur uttalas stringens?

  1. [-ngg-]

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Liknande ord till stringens

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet stringens?

  1. Det skrämmande är vidare att det finns ett samband mellan kulturpolitisk stringens och förmågan att bevara yttrandefriheten.
  2. Kreativ galenskap i all ära; lite mer stringens hade inte skadat.
  3. - Jag tror att marknaden kommer att ta det positivt i den bemärkelsen att det blir en fortsatt stringens i det som Riksbanken håller på med.
  4. Staten måste stå för struktur och stringens i skolsystemet.
  5. Idealet att använda ett ledigt språk utan att för den skull bli pratig och tappa i stringens har jag därefter försökt att leva upp till.
  6. Isaacsons bok är ett under av klarhet och stringens som hjälper även den naturvetenskaplige analfabeten att åtminstone ana den djupa sanningen bakom de formler och ekvationer som Einstein och hans gelikar bollade med.
  7. Den illusionen smular Garberding samvetsgrant sönder i det att hon med imponerande stringens avslöjar en rad graverande bevis på Atterbergs antisemitiska åskådning.
  8. Det sker genom att utforska tänkandet med såväl vetenskaplig stringens som konstnärligt prövande och handens skicklighet samt genom att låta självreflektion och kritiskt tänkande gå som en röd tråd genom utbildningen.
  9. Jag tror emellertid att det finns en uppenbar risk att alltför strikta krav på metodologisk stringens leder till att vi går miste om viktiga aspekter av de föremål vi undersöker.
  10. En av hans mest bestämda och oftast framförda ståndpunkter var att humanistisk forskning måste iaktta samma precision och samma stringens som de exakta vetenskaperna.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-12

 • Klara
  Latinskt namn som betyder berömd, ljus eller klar.
 • Besläktade namn: Claire, Clarence, Claire, Clarissa, Clary

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs stringens?

substantiv
singular
obestämd form bestämd form
nominativ en stringens stringensen
genitiv en stringens stringensens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt