/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till supranationell

Hur upplevde du uppläsningen av supranationell?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

supranationell är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet supranationell?

  1. När stora "makronationella" stater splittras till mindre "mikroregionala" kan förändringen i värsta fall leda till anarki: "såvida inte en ny supranationell ledare - den politiska motsvarigheten till frontalloberna - träder fram och koordinerar den nya världs- ordningen".
  2. Europeiska unionen (EU) är ensam som supranationell organisation att tillåta medborgarinitiativ.
  3. Medlemsnationerna har avskaffat sina individuella väpnade styrkor för att i stället uppgå i en supranationell försvarsmakt under Black Knights ledning.
  4. I Europa har BIS arbetat för upprättandet av en europeisk centralbank med BIS som en supranationell organisation på nivån ovanför denna bank.
  5. Myndigheten fungerade som den supranationella administrativa verkställande makten inom Europeiska kol-och stålgemenskapen (EKSG).
  6. Femton år gick mellan det att den första utgåvan av Scouting for Boys publicerades och grundandet av världens största supranationella scoutorganisation, WOSM.
  7. Mellan den första utgåvan av Scouting for Boys och grundandet av den första supranationella scoutorganisation, World Organization of the Scout Movement, hade femton år gått och miljontals exemplar av den eftertraktade handboken hade sålts, på ett dussintal språk.
  8. Gemenskapens kärna bestod av ett supranationellt organ, Höga myndigheten, med överstatliga befogenheter över gemenskapens medlemsstater inom kol-och stålfrågor.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-16

 • Brynolf
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen brynja och ulv.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt