Synonymer till tvinga fram

Synonymer till tvinga fram

Ur Synonymordboken
MATCHAD: adn-000000000000f092

Var med och bygg upp synonymordboken

Är vivace en synonym till livlig?

Hur används ordet tvinga fram?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Och fram till för ett par år sedan gällde principen om kvalificerad majoritet i många ekonomiska riksdagsbeslut - allt för att tvinga fram breda uppgörelser.
  2. Men enligt massmedierapporter kommer det största oppositionspartiet, Kongresspartiet, att tvinga fram nya ajourneringar tills parlamentet i morgon tar ordinarie paus fram till mitten av april.
  3. - Jag hoppas att USA ska gripa in mot det här brottet mot palestinierna och tvinga fram ett eldupphör.
  4. - Planen var att destabilisera staten, skapa politiska konflikter, stoppa regeringens och parlamentets arbete och slutligen att tvinga fram nyval i vilka de hoppas att de gamla krafterna ska komma tillbaka, sade Korac.
  5. Varför inte försöka ta det politiska och mediala ansvaret att ge oss en realistisk återgivning av livet och sysselsättningen, i stället för att tvinga fram alltfler dokusåpor (realityserier) för att ge de studiestödsutbildade men arbetslösa artisterna ett stackars tillfälligt jobb i livet som lurar ännu fler fram på den vägen?
  6. - Begränsade tillgångar i form av skollokaler och skolbussar kommer att tvinga fram dessa lösningar i framtiden, menar socialdemokraterna.
  7. - Alla som vet något om biologi vet att det inte går att tvinga fram ett sådant beteende hos vargarna.
  8. Syftet är dels att styra över folk till kollektivtrafiken, dels att tvinga fram mindre törstiga och förorenande förmånsbilar.
  9. En ledning som han höll ända tills sista hålet då Mediate gick på par och Woods sänkte sin birdieputt för att tvinga fram sudden death-särspel.
  10. Balansgången höll dock bara till 4 – 3 i andra set då argentinaren bröt och sedan kunde tvinga fram ett avgörande set.
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

MATCHAD: adn-000000000000f092

Webbplatsen synonymer.se sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.