Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet virtuell verklighet?

 1. Beror det på att man i dataåldern med virtuell verklighet etcetera, börjar se människokroppen som en onödig börda?

  Vi fick arbeta utifrån tre teman: jag, virtuell verklighet och en beskrivning av en tunnelbanestation som finns i Helsingfors.

  Genom dataskärmen lockas de in i en virtuell verklighet som präglas av våld och konsumtion, och där de sedan blir fångar.

  Om han i Sverige betraktas som en kittlande men tämligen harmlös champagne - en dryck som i sin ryska variant kan förena en klibbig sötma med råa bubblor och en magsur eftersmak - så framstår han i Ryssland snarare som rena dynamiten - en levande kraft som brutit sig loss ur litteraturen och numera lever ett självständigt liv i en virtuell verklighet (på webben), bortom författarens kontroll.

  Ännu återstår mycket arbete, men resultaten tyder på att den hjälp som virtuell verklighet kan erbjuda är minst lika bra som traditionell träning.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Håkan

  Fornnordiskt namn som är sammansatt av betydelseelementen hög och ättling: högättad.

  Hakon

  Äldre svensk form av det fornnordiska namnet Håkan: hög, ättling, högättad.

  Besläktade namn: Hakvin, Håkon

  Mest sökta