Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet aidsdrabbad?

 1. Vi fick också sådana där reportage som Agneta Sjödin brukar göra men nu var det Annie Lennox som rapporterade från en aidsdrabbad by.

  Den 34-årige Hu Jia har engagerat sig för aidsdrabbade och för tibetanskt självstyre.

  I Kina har tusentals aidsdrabbade krävt ersättning ända sen skandalen på nittiotalet då infekterat blod spreds genom sjukvården.

  SVT:s korrespondent Lars Moberg har träffat aidsdrabbade som möter fördomar och diskriminering för att dom driver hivsmittades rättigheter.

  På väg till världens värst aidsdrabbade region, Kamerun och Angola, väljer påven Benedictus XVI att göra ännu ett kontroversiellt uttalande.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta

   Hur böjs aidsdrabbad?

   adjektiv
   positiven aidsdrabbad
   ett aidsdrabbat
   den|det|de aidsdrabbade