/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Vad betyder aktivitetsgaranti?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

aktivitetsgaranti är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet aktivitetsgaranti?

  1. De har hört många jämföra aktivitetsgaranti med vuxendagis.
  2. Jag har svårt att avgöra om det här med aktivitetsgaranti är bra eller dåligt.
  3. Sluta anordna vuxendagis i form av aktivitetsgaranti och stoppa alla andra konstlade ineffektiva arbetsmarknadspolitiska åtgärder.
  4. Vi försöker skapa en aktivitetsgaranti med värme och omsorg som också bygger på det stora engagemang som finns hos arbetsförmedlarna.
  5. - Ica står för kurskostnaderna och arbetsförmedlingen står för deltagarnas aktivitetsgaranti och internatveckor.
  6. -Det är bättre än noll, bättre än alternativet att bara gå i en aktivitetsgaranti och stämpla hem er-sättning, säger Otto Littorin till TT.
  7. – Nej, vi har ändå ökat antalet studerande med flera hundra och sett till våra mål om vår aktivitetsgaranti för exempelvis försörjningsstöd, säger Oliver Rosengren (M).
  8. Trots att 45.000 långtidsarbetslösa nu omfattas av Ams aktivitetsgaranti är det oklart om verksamheten uppnår målet att ge arbetslösa bättre chanser till ett riktigt jobb utan bidrag.
  9. Så är inte fallet med aktivitetsgarantin.
  10. Till exempel följer inte Ams upp varför deltagare lämnar aktivitetsgarantin.
  11. Ams storsatsning mot långtidsarbetslöshet, den sk aktivitetsgarantin, har vuxit kraftigt.
  12. – Min tjej jobbar och sen har jag själv bidrag från aktivitetsgarantin.
  13. Ett nytt program för långtidsarbetslösa ska ersätta den gamla aktivitetsgarantin, enligt vårbudgeten.
  14. Arbetsmarknadsstyrelsens (Ams) uppföljning och utvärdering av aktivitetsgarantin är för dålig, enligt en rapport från Riksrevisionsverket.
  15. Problemet är att de statliga bidragen minskat genom att den nya regeringen dragit ner på aktivitetsgarantin.
  16. Riksdagen sade också ja till att avskaffa aktivitetsgarantin för långtidsarbetslösa och en jobb-och utvecklingsgaranti ska införas.
  17. Med massiva insatser som kurser, samtal och jobbsökande på heltid ska långtidsarbetslösa i aktivitetsgarantin hitta tillbaka till arbetsmarknaden.
  18. Genom kurser, samtal och jobbsökande på heltid ska de arbetslösa hitta tillbaka till arbetsmarknaden, men aktivitetsgarantin är en dyr insats.
  19. Enligt flera inblandade att AMS-ledningen redan innan aktivitetsgarantin startade sade nej till en färdig utvärderingsplan från Ams egen analysenhet.
  20. -Dessutom löper personer som får ett reguljärt arbete inom aktivitetsgarantin större risk att återkomma till arbetslöshet, säger Pathric Hägglund till SVT:s Rapport.
  21. – Eftersom nivån på aktivitetsgarantin är ganska låg vet vi inte vad det kommer innebära för kommunerna ännu, säger Katja Berglund integrationsstrateg på länsstyrelsen.
  22. Riksrevisionen skriver i sin rapport att arbetsförmedlingarna lägger ned stora resurser på aktivitetsgarantin och att det är viktigt att Ams kan redovisa hur den fungerar.
  23. Det gjorde att hon kom in i jobb-och aktivitetsgarantin senare än hon skulle och nu får hon ersättning för det dagsstöd som hon missade.
  24. Men bland de drygt 40.000 personer, ofta långtidssjukskrivna, som finns inom aktivitetsgarantin så finns mig veterligt en hel del som har tidigare erfarenhet från vårdsektorn.
  25. Arbetsmarknadsminister Hans Karlsson uppges poängtera i ett brev till Dagens Arbete att aktivitetsgarantin inte är ett bidrag som man har rätt till utan ett program som är tänkt att stärka den arbetssökandes förmåga att försörja sig själv.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Ragna
  Nordisk kortform av feminina namn som börjar på Ragn-: gudamakter.
 • Ragnar
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen gudamakter och krigare.
 • Besläktade namn: Reiner, Rauno, Rainer, Ragni

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs aktivitetsgaranti?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en aktivitetsgaranti aktivitetsgarantin aktivitetsgarantier aktivitetsgarantierna
genitiv en aktivitetsgarantis aktivitetsgarantins aktivitetsgarantiers aktivitetsgarantiernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2