Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till allmänbildande ämnen

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet allmänbildande ämnen?

 1. Därvid upphörde också undervisningen i allmänbildande ämnen och skolan blev en renodlad läroinrättning med yrkesinriktning.

  Under slutet av 1800-talet infördes fleråriga underofficersskolor där tyngdpunkten i utbildningen låg på allmänbildande ämnen.

  Skolan undervisar i plastik, röstanvändning och fäktning, sång och dans, och dessutom i allmänbildande ämnen som norska, teater-och litteraturhistoria samt dramaturgi ; det finns en särkurs i radio, tv och film.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Ingeborg

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Ing och betydelseelementet beskydd: skyddad av guden Ing.

  Borghild

  Norskt namn som består av betydelseelementen beskydd och kamp.

  Mest sökta