Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet alltför djärv?

 1. Att samhällsprogrammet kommer att vara ett av Skaras flaggskepp är nog inte en alltför djärv gissning dock.

  Jag gissar dock att de flesta är sossar, en inte alltför djärv gissning kanske, men nån objektivitet får det lov att vara.

  Vilka som menas med "dom rika" förtäljer inte affischen, men en inte alltför djärv gissning är att man syftar på människor vars inkomst är betydligt högre än genomsnittet.

  En inte alltför djärv gissning är att flera av presidentens män jobbar för fullt med att leta efter skelett i Moores garderob, för att kunna misskreditera honom i största allmänhet, och då gäller det för den radikale filmaren att han har ett rent samvete: aldrig prövat droger, aldrig varit otrogen, aldrig ljugit offentligt, aldrig varit inblandad i moraliskt tvivelaktiga affärer och helst aldrig ens ha fått en parkeringsbot.

  Än så länge har man inte gått ut med några siffror men en inte alltför djärv gissning är någonstans kring 185 hästkrafter.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta