Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet alltid samma?

 1. Adoptiv- och invandrarbarn har inte alltid samma förmåner i sjukvården som svenska barn.

  Folk frågar alltid om vi inte får lust att rocka järnet någon gång och jag svarar alltid samma sak: Lyssna på våra skivor eller kom till en konsert.

  - Det är alltid samma diskussion varje år när svackan kommer.

  Man går till sin trygghetsfrisör som klipper som hon alltid gjort och man äter sin näringsriktigt sammansatta trygghetsfrukost varje morgon och man tankar alltid samma bensinsort som man alltid gjort och man läser alltid Tyko på ons-

  De var också oföränderliga, de hade alltid samma syssla, samma ålder och ständigt samma klädsel, som fungerade som deras hud.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Joel

  Hebreiskt namn som betyder Jahve är Gud.

  Judit

  Hebreiskt namn som betyder judinna.

  Besläktade namn: Jutta, Jytte

  Mest sökta