Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet amerikansk bil?

 1. T-Forden var billig och de första Volvo-bilarna "såg ut som en tio år gammal amerikansk bil och var tio gånger så dyr".

  Två poliser och sex civila dödades när två självmordsbombare i en gammal amerikansk bil rammade en polisstation i Bagdads fattiga och shiamuslimska område Sadr-staden, tidigare känd som Saddam-staden.

  De två senaste Saab-modellerna är en japansk, respektive amerikansk bil som modifierats och försetts med Saab-märket.

  Det är en amerikansk bil och de ligger lite efter tekniskt, även om det inte spelar någon större roll om det är aluminium eller gjutjärn, säger han.

  Men en sådan här amerikansk bil hade aldrig tillverkats förut, och den mottogs väl, den utsågs till årets bil 1960 och sålde bra, 1,5 miljoner exemplar under de första fem åren.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Joel

  Hebreiskt namn som betyder Jahve är Gud.

  Judit

  Hebreiskt namn som betyder judinna.

  Besläktade namn: Jutta, Jytte

  Mest sökta