Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet anbudsgivare?

 1. Om upphandlingen formuleras så att alla anbudsgivare måste visa att de har tillräcklig personalstyrka och kompetens på anbudsdagen är det förstås tydligt att den nuvarande entreprenören måste säga upp sin personal eller hitta nya kunder om man förlorar upphandlingen.

  TT: Är det rimligt att människor som söker sig hit får bo på campingplatser när anbudsgivare erbjuder bättre boenden men saknar hotelltillstånd?

  Exempelvis bör handlingar inte offentliggöras från det att ett förfrågningsunderlag offentliggörs till dess att ett avtal tecknats annat än vad gäller klargöranden som alla anbudsgivare får ta del av.

  Landstinget har alltså tilldelat kontrakt till en anbudsgivare som inte uppfyller de obligatoriska krav som landstinget har uppställt.

  Tre amerikanska oljebolag fanns bland de utvalda när Turkmenistan på fredagen gav besked om vilka anbudsgivare som erbjuds koncessioner för oljeutvinning i den turkmenska delen av Kaspiska havet.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Konstantin

  Latinskt namn med betydelsen ståndaktig.

  Conny

  Engelskt smeknamn av det latinska namnet Konstantin: ståndaktig.

  Besläktade namn: Connie, Constance, Konstantia

  Mest sökta

   Hur böjs anbudsgivare?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen anbudsgivareanbudsgivarenanbudsgivareanbudsgivarna
   genitiven anbudsgivaresanbudsgivarensanbudsgivaresanbudsgivarnas