/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till andlig fader

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet andlig fader?

  1. Han har, trots sin deklarerade hemvist hos socialdemokraterna, förespråkat ett nytt center-vänster-block och dessutom antytt att han skulle kunna bli någon form av andlig fader eller beskyddare för en sådan rörelse.
  2. Det är exakt 30 år sedan han valdes till president och Reagan kommer att stå som andlig fader för den republikanska offensiven den närmaste två åren.
  3. Laurikkala blev en andlig fader för ingermanländarna i Sverige.
  4. En biktfar kan ibland kallas för " andlig fader", särskilt i den rysk-ortodoxa kyrkan där det ord som används för en biktfar och andligt erfaren vägledare i själsliga frågor är starets.
  5. Hans andlige fader var Willem Bilderdijk.
  6. I Frankrike passade hon på att intervjua Phileas Foggs andlige fader.
  7. Orpheus Myten blir ett orakel och tystas slutligen av Apollon, Orpheus andlige fader.
  8. Anastasia lyckades få ut brev till sin andlige fader Chrysogonus, som satt i fängelse.
  9. ABC-stadens andlige fader kan sägas var arkitekt Sven Markelius, stadsplanedirektör i Stockholm mellan 1944 och 1954.
  10. Han var mycket påverkad av helgelserörelsen, och hade Jesper Fjord Christensen (1863 – 1956) som sin främste andlige fader.
  11. Lévesque är än idag en viktig personlighet för den quebekiska nationalismen, och anses vara den quebekiska självständighetsrörelsens andlige fader.
  12. Hedersgästen Johnny Depp avtäckte tillsammans med festivalens andlige fader regissören Emir Kusturica en staty föreställande just Johnny Depp i filmen Arizona Dream.
  13. Léon Bourgeois beskrev 1910 i La Société des nations ett sådant, och har kommit att betraktas som Nationernas förbunds andlige fader.
  14. Han var inspirerad främst av helgelserörelsen och dess A.B.Simpson, som var hans andlige fader, om vilken han också skrev en biografi.
  15. Som nationalekonom tillhör han samma inriktning som David Ricardo och även om Ricardos huvudarbete utkom redan 1817 och Mills Elements of political economy först 1821 så betecknades Mill av Jeremy Bentham som Ricardos andlige fader.
  16. Djävulen uppenbarade sig som unga flickor som dansade nakna, som ett krucifix, som en ung vän till munkarna, som hans andliga fader eller som provinsialfadern ; som påve Pius X, en skyddsängel, som helige Franciskus och som Vår Fru.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Anders
  Svensk variant av det grekiska namnet Andreas: man eller manlig.
 • Andreas
  Grekiskt namn som betyder man eller manlig.
Besläktade namn: Nanne, Antti, Antero, Ante, Andy, Andris, Andrew, Andres, Andrej, Andras

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2