Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet anföra som skäl?

 1. Eller unga människor som varken har skuldproblem, handikapp eller tidigare missbruksproblem att anföra som skäl till att de behöver hjälp att hitta en bostad, utan helt enkelt vill flytta hemifrån men inte hittar någonstans att bo.

  Kommittén framlade ett förslag (SOU 1950:48) där det bland annat stod att ” Vår kyrkas bundenhet vid Bibeln som norm för kristen tro och kristet liv kan icke ur någon synpunkt anföras som skäl mot kvinnans tillträde till prästämbetet ”.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Germund

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen spjut och 'beskyddare*.

  Görel

  Nordiskt namn med betydelsen skyddande spjut.

  Mest sökta