Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet ankomstort?

 1. Maj:t den 12/11 1872, att för redovisningen av det porto, som på ankomstorten uppbures för ofrankerade eller ofullständigt frankerade försändelser, skulle användas frimärken av särskilt slag, vilka inte fick användas för betalning av franko-eller andra avgifter, som skall betalas på ankomstorten.

  Anledningen var den lättnad i frankeringstvånget, som 1872 medgavs för brev vid inrikes korrespondens och för paket, i följd varav motsågs ökning av antalet försändelser, för vilka portot borde erläggas på ankomstorten.

  Vi måste ha bemanning hela tiden, vi öppnar nya ankomstorter över hela landet för att kunna sprida och kunna utjämna trycket, säger Mikael Ribbbenvik.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Germund

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen spjut och 'beskyddare*.

  Görel

  Nordiskt namn med betydelsen skyddande spjut.

  Mest sökta

   Hur böjs ankomstort?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen ankomstortankomstortenankomstorterankomstorterna
   genitiven ankomstortsankomstortensankomstortersankomstorternas